[O2] Szukam kogoś kto zakoduje licznik
Zwiń
X
-
Ciekavy, w licznikach przed FL nie mam polskiego (są jakieś tłumaczenia, ale niekompletne). 841 może nie być diody od tempomatu oraz może nie działać ciągłe podświetlenie wskazówek. Fabryczny polski jest dopiero w seriach 843.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez labdefKoledzy, czy jest szansa żeby licznik z O3 2015 podłączyć i zaprogramować do O2 2005?
Pomijam póki co kwestię wielkości, obudowy itp. Zastanawiam się czy jest sens zabierać się za to, czy już na wstępie sobie odpuścić? :?
Dysponujecie może pinoutem kostki takiego licznika (18pin)?
Komentarz
-
-
Jak zwykle szukam do się to nic nie ale może komuś się przyda http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5698093166
[ Dodano: Sro 20 Kwi, 16 12:49 ]
Jeszcze pytanko czy licznik z uk z końcówką S i sw608 będzie ok? Po wymianie tarcz oczywiście?MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin607Jeszcze pytanko czy licznik z uk z końcówką S i sw608 będzie ok? Po wymianie tarcz oczywiście?
zobacz sobie ile jest km/h w liczniku EU gdy wskazówka jest na godz 12
zobacz sobie ile jest mph w liczniku Uk gdy wskazówka jest na godz 12
do zmiany jest I tarczka i Software
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spacewalkerZamieszczone przez marcin607Jeszcze pytanko czy licznik z uk z końcówką S i sw608 będzie ok? Po wymianie tarcz oczywiście?
zobacz sobie ile jest km/h w liczniku EU gdy wskazówka jest na godz 12
zobacz sobie ile jest mph w liczniku Uk gdy wskazówka jest na godz 12
Obrazek
do zmiany jest I tarczka i Software
Podobno przy FL nie miało mieć znaczenia czy licznik to diesel,benzyna, EU czy UK. Bo miało dać radę ogarnąć swapa poprzez wymianę softu i tarczek.
Coś w tym temacie się zmieniło ?... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez duckerMarcin kiedyś jak rozmawialiśmy to mówiłeś, że w przypadku przed FL ma znaczenie przy wymianie diesel <-> diesel / benzyna <-> benzyna i dodatkowo EU na EU, bo UK nie da się dopasować, ze względu na przekłamanie w prędkości.
Podobno przy FL nie miało mieć znaczenia czy licznik to diesel,benzyna, EU czy UK. Bo miało dać radę ogarnąć swapa poprzez wymianę softu i tarczek.
Coś w tym temacie się zmieniło ?
czy to FL, czy przed FL, czy Superb, czy golf , czy passat , tak samo to wyglada .
Skala dla UK jest inna niż skala na EU , i sama tarczka to polowa sukcesu.
Reszte trzeba zrobic softwarem
Komentarz
-
-
spacewalker, DZIĘKI za odp. A nie masz czasem jakiesz MD do FL na oku?MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin607spacewalker, DZIĘKI za odp. A nie masz czasem jakiesz MD do FL na oku?
Licznik dziala jak zloto i juz na nim straszy Asystent Parkowania 2.0 ;-)Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kubalamuszę udać się do fachowca->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
mrfazi, wiem wiem czytałem ten wątek tylko mam po prostu mętlik duży i obawy czy wszystko zadziała. Z którego roku masz szkodnika ? Zegary z końcówką M będą pasować ? bo z tego wątku wynika że to dla aut w przedziale rocznikowym od 31.05.2010 do 29.05.2011 a ja mam z 2009 roku a dokładnie to muszę sprawdzić
Komentarz
-
Komentarz